Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

H HYUNDAI  ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΣΤΟ WRC TO i20



Επιβεβαιώθηκαν στο Παρίσι οι φήμες που ήθελαν την Hyundai να επιστρέφει στο Παγκόσμιο 
Πρωτάθλημα Ράλι με πλήρη εμπλοκή το 2014. Οι Κορεάτες παρουσίασαν το Hyundai i20 WRC και έτσι απαντήθηκε και το άλλο μεγάλο ερώτημα που είχε να κάνει με το αυτοκίνητο που θα επιλεγόταν.
 
Το Hyundai i20 WRC είναι εντός ορίων, όσον αφορά τις διαστάσεις, 
για τα αυτοκίνητα που υπάρχουν στο WRC. Μάλιστα είναι μεγαλύτερο σε σχέση με το Ford Fiesta και το Citroen DS3 και μικρότερο από το VW Polo, με πολύ μικρές διαφορές. Αυτός εξάλλου ήταν και ένας βασικός λόγος που επελέγη από το i30 ή το Veloster.
 
Σύμφωνα με τις πληροφορίες μέχρι τώρα οι οποίες όμως ακόμη δεν έχουν επιβεβαιωθεί το project θα αναλάβει εξ’ ολοκλήρου η Hyundai και δεν θα εμπιστευθεί κάποια ομάδα όπως είχε κάνει στην προηγούμενη αγωνιστική προσπάθειά της με την MSD και το Accent. Αυτό πιθανώς να σημαίνει καλύτερα αποτελέσματα αλλά
 ίσως σε μεγαλύτερο βάθος χρόνου, ωστόσο είναι άγνωστο αν υπάρχει χρονοδιάγραμμα για την συγκεκριμένη προσπάθεια.
 
Η εμπλοκή θα ξεκινήσει το 2013 με τους αγώνες προσαρμογής και θα είναι πλήρης από το 2014. Στο Παρίσι παρουσιάστηκε το αυτοκίνητο και ανακοινώθηκαν πολύ λίγες λεπτομέρειες, ωστόσο ήδη οι πρώτες αντιδράσεις από τους φίλους των αγώνων ράλι είναι θετικές, μιας και το Hyundai i20 WRC τυγχάνει κατά πως φαίνεται πολύ θετικής υποδοχής.
 
Άλλωστε αν οι επόμενοι μήνες επιβεβαιώσουν όλες τις φήμες που κυκλοφορούν το 2014 εκτός από την VW που μπαίνει στους αγώνες από το 2013, θα δούμε και την Toyota με το Yaris αλλά και την Hyundai και το WRC θα έχει μια πολύ σημαντική ώθηση όσον αφορά τον πλουραλισμό και το ενδιαφέρον.  
 
Η Hyundai πέρασε από το WRC και στο παρελθόν, για τέσσερις σεζόν, από το 2000 μέχρι και το 2003. Τότε το αυτοκίνητο ήταν το Accent. Για την ομάδα οδηγούσαν αρκετοί διάσημοι οδηγοί όπως ο Juha Kankkunen, ο Armin Schwarz, o Freddy Loix, o Kenneth Eriksson και ο Alister McRae.
 
Η καλύτερή χρονιά της ομάδας στο πρωτάθλημα ήταν η πρώτη του Hyundai Accent WRC3, δηλαδή το 2002 όταν πήρε την τέταρτη θέση στο πρωτάθλημα των κατασκευαστών. Η καλύτερη θέση σε αγώνα ήταν η τέταρτη στην οποία είχαν φτάσει από μία φορά οι McRae και Eriksson. 

ΠΗΓΗ:[HIGH OCTAINE]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου