Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

 TO HYUNDAI VELOSTER ΠΗΡΕ 5 ΑΣΤΕΡΙΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΤΟ  ΕuroNCAP






Το νέο coupe της Hyundai, Veloster, με τις 2+1 πόρτες, αξιολογήθηκε με 5 αστέρια στις δοκιμές ασφάλειας EuroNCAP. Το Veloster, που αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον στην Κύπρο τον Ιανουάριο, συνδυάζει πρωτοποριακό design (αφού φέρει δύο πόρτες στην πλευρά των επιβατών και μία μεγάλη στην πλευρά του οδηγού), με ασφάλεια, επιδόσεις και οικολογική ευαισθησία.

Το Veloster πήρε υψηλή βαθμολογία στην πλάγια και μετωπική σύγκρουση. Στην πλάγια σύγκρουση όμως πήρε την ύψιστη βαθμολογία, προσφέροντας εξαιρετική προστασία
στους επιβάτες. Η συμπεριφορά του Veloster στη σύγκρουση με επιβάτες ένα βρέφος 18 μηνών και ένα παιδί 3 ετών ήταν επίσης αξιοσημείωτη, αφού οι μηχανισμοί προστασίας λειτούργησαν εξαιρετικά, μειώνοντας τον κίνδυνο τραυματισμού τους.

Στη δοκιμή για τους πεζούς, διαφάνηκε ότι ο κίνδυνος τραυματισμού σε περίπτωση σύγκρουσης με το Veloster ήταν οριακός, ανάλογα με το σημείο επαφής με το αυτοκίνητο.

Το τελικό τεστ αφορούσε την προστασία του οδηγού και του συνοδηγού. Κι εδώ η βαθμολογία ήταν υψηλή, χάριν στις τεχνολογικές εφαρμογές ασφάλείας της Hyundai, που έρχονται σε όλα τα μοντέλα της μάρκας.

Αυτές περιλαμβάνουν τους 6 αερόσακους, που προσφέρουν προστασία σε όλες τις πλευρές του αυτοκινήτου, το πολυσήμαντο σύστημα φρένων, το σύστημα ελέγχου σταθερότητας
και το ηλεκτρικό τιμόνι, που βοηθούν τη σταθερή πορεία του σε υπερβολικές στροφές.

Η αξιολόγηση του Veloster με 5 αστέρια ασφάλειας είναι ακόμα ένα δείγμα της αφοσίωσης της Hyundai σε θέματα που αφορούν την ασφάλεια του οδηγού, των επιβατών και των πεζών.

ΠΗΓΗ:[SIGMA LIVE]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου