Σάββατο 10 Μαρτίου 2012

ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΝΕΟ HYUNDAI CURB



Τα Veloster και Curb κάνουν το περίπτερο της Hyundai στο Detroit να αστράφτει από τα φλας των φωτογράφων. Κι αν για το Veloster σας έχουμε ήδη γράψει αναλυτικά στο wmotors, το Curb είναι εξίσου εντυπωσιακό και φουτουριστικό στην όψη. 

Και για να έρθουμε στο προκείμενο, το Hyundai Curb είναι ένα πρωτότυπης προς το παρόν μορφής μικρό crossover (ή SUV αν θέλετε) με έμφαση στο δυναμικό και ιδιαίτερο design (σαν να λέμε... Nissan Juke ή MINI Countryman), που οι Κορεάτες ονομάζουν Urban Activity Vehicle (UAV). Μιλώντας για design, το Curb είναι σε αυτό τον τομέα το αποτέλεσμα της έμπνευσης του Design Center της εταιρείας στην Καλιφόρνια και ακολουθεί τη φιλοσοφία «Fluidic Sculpture». Σκοπός τον ανθρώπων του σχεδιαστικού κέντρου ήταν η δημιουργία ενός crossover αστικού χαρακτήρα που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες του σύγχρονου κοινού.

Και για να καταλάβετε λίγο καλύτερα για τον αστικό χαρακτήρα του νέου μικρού SUV της Hyundai, θα σας πούμε ότι το συνολικό μήκος του αγγίζει τα 4.171 mm, όταν το πλάτος βρίσκεται στα βρίσκεται στα 1.801 mm και το ύψος στα 1.801 mm, με το μεταξόνιο να βρίσκεται στα 2.639 mm. Σύμφωνα με τη Hyundai μάλιστα το βάρος του πρωτότυπου Curb αγγίζει τα 1.270 κιλά. 

Όπως δείχνουν τα πράγματα λοιπόν, η Hyundai έχει βάλει για τα καλά στο μάτι το νεανικό κοινό με τις δύο αυτές υλοποιήσεις που παρουσίασε στο Ντιτρόιτ. Στο εσωτερικό, ως είθισται σε concept οχήματα δίνεται μεγάλη έμφαση στην τεχνολογία, ενώ τα πράγματα είναι αρκετά μινιμαλιστικά και οι καμπύλες κυριαρχούν. Ακόμα και η μεγάλη οθόνη 12 ιντσών στην κεντρική κονσόλα είναι σχετικά ακανόνιστης μορφής, ενώ LCD οθόνες υπάρχουν ακόμα και μπροστά από το συνοδηγό, στο τιμόνι ακόμα και στα προσκέφαλα! Να αναφέρουμε ότι το Curb εκτός από «Ηeads Up Display» εξοπλίζεται και με το σύστημα τηλεματικής της Hyundai, το «Blue Link», το οποίο έχει την ικανότητα (εκτός των υπολοίπων φυσικά...) να στέλνει το στίγμα του οχήματος («location sharing» δηλαδή) ανά πάσα στιγμή σε κάποιο site του επονομαζόμενου «Social Network» (δηλαδή Facebook, Twitter...). 


ΠΗΓΗ:WHEELS MOTORS]




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου