Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012


Το Νέο Kia Rio


 




Ήδη έχουμε δει νέο Kia Rio στο Hatchback του αμάξωμα. Τώρα, η κορεατική φίρμα φανερώνει τη σιλουέτα του Kia Rio Sedan, της 4πορτης δηλαδή έκδοσης η οποία απευθύνεται στους «κλασικούς» οικογενειάρχες.Σχεδιαστικά, έχουμε να κάνουμε με ένα αυτοκίνητο σαφέστατα ενδιαφέρον. Το εμπρόσθιο μέρος είναι αντίστοιχο με του hatchback, στο πίσω όμως έχει προστεθεί ο τρίτος όγκος που αυξάνει το μήκος του Kia Rio Sedan στα 4366mm. Το πλάτος αγγίζει τα 1720mm με το ύψος να φτάνει τα 1455mm. Συνολικά, η εικόνα είναι σύγχρονη και ενδιαφέρουσα μη έχοντας καμία σχέση με το απελθόν και αρκετά συντηρικό σε αυτόν τομέα μοντέλο. 

Το εσωτερικό του Kia Rio Sedan είναι και αυτό με τη σειρά του ενδιαφέρον και καλαίσθητο με υλικά που δείχνουν καλά ποιοτικώς. Στοιχεία που κεντρίζουν τον παρατηρητή είναι το τιμόνι, τα χειριστήρια του κλιματισμού και ο πίνακας οργάνων, οι γρίλιες όμως της κεντρικής κονσόλας θυμίζουν την ανατολίτικη καταγωγή. 

 



Για την κίνηση του Kia Rio Sedan δεν έχουμε ακόμα ξεκάθαρη εικόνα καθώς ο κινητήρας που ανακοινώθηκε αφορά την αμερικάνικη αγορά, χωρίς ωστόσο να αποκλείεται το ενδεχόμενο να χρησιμοποιηθεί και στην Ευρώπη. Ο λόγος για τον 1.6 GDI (Gasoline Direct Injection) απόδοσης 135ps ο οποίος συνδυάζεται είτε με μηχανικό είτε με αυτόματο κιβώτιο έξι σχέσεων εξασφαλίζοντας μέση κατανάλωση 5.8lt/100km λόγω και της ύπαρξης του συστήματος Start&Stop ISG. Ενδεχομένως στην Ευρώπη να δούμε το Kia Rio Sedan και με τον 1.4 των 109ps ή ακόμα και με τον καινούργιο turbo 1.2 που ετοιμάζουν οι κορεάτες για το 2012. 

 



ΠΗΓΗ[Kia]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου